Sloop kademuur Mook – traject De Hove

Sloop kademuur Mook – traject De Hove
26 juni 2018 d1jk3nc0mbi@dmin

Voor 15 oktober moet ook het tweede gedeelte van de nieuwe keermuur, vanaf de Kerk tot aan de Driesbergstraat, klaar zijn. Daarvoor moet de bestaande keermuur op dit traject voor de bouwvak gesloopt worden. Dijkencombi start a.s. vrijdag 29 juni 2018 met de sloopwerkzaamheden. Als versnellingsmaatregel wordt vanaf 9 juli een tweede CSM-machine op traject De Hove ingezet.

Dit betekent dat een relatief groot deel van de van de waterkering open ligt. Met Waterschap Limburg is een noodplan overeengekomen met  voorzorgsmaatregelen om – ook bij een hoogwater in het open seizoen – de veiligheid te garanderen. Als extra maatregel wordt vanaf Violenstraatje 10 tot aan de Kerk (waar de tuinen het laagst zijn) preventief een noodkering aangebracht.

Op woensdag 27 juni 2018, van 19.00 uur tot 21.00 uur, geeft Dijkencombi een nadere toelichting voor direct aanwonenden (in Herberg Restaurant ’t Zwaantje, Groesbeekseweg 106, 6585 KH Mook).